Sõjaväepolitsei koerad said helikopteriga lennata (2)

Postimees
Copy
Foto: Eesti Kaitsevägi

Ämari lennubaasis toimus täna sõjaväepolitsei poolt korraldatav koostööharjutus teiste partnerorganisatsioonide ja Eestisse lähetatud Suurbritannia Chinook kopterimeeskonnaga, mille raames harjutati keelatud ainete otsimist lennuterminalis ning tehti õppelend helikopteriga, millest said ka teenistuskoerad osa. 

Foto: Eesti Kaitsevägi

«Koostööharjutuse eesmärk on pakkuda teenistuskoertele keskkonnatreeningut kopterilennu näol ning harjutada keelatud ainete otsimist tavapärasest erinevas keskkonnas,» ütles sõjaväepolitsei K9 grupi koerajuht vanemseersant Erlich Vahter.

«Taolised koostööharjutused on olulised teenistuskoerte ettevalmistamiseks ootamatuteks teenistusülesanneteks kuna rasketes ümbritsevates oludes treeningute tegemine aitab tõsta teenistuskoerte töökvaliteeti reaalsete tööülesannete täitmisel.»

Koostööharjutusel osalesid sõjaväepolitsei, päästeameti demineerimiskeskuse, vanglateenistuse, politsei- ja piirivalveameti eriüksuse K-komando ning Põhja prefektuuri koerajuhid koos teenistuskoertega. Kokku osales 15 koerajuhti koos 13 teenistuskoeraga.

Sõjaväepolitsei on kaitseväe struktuuriüksus, mille põhiülesanneteks on korra ja distsipliini järelevalve, kriminaal- ja distsiplinaarsüütegude menetlemine ja seaduses määratud isikute kaitse nii Eestis kui välismaal. Lisaks teostab sõjaväepolitsei liiklusjärelevalvet kaitseväe sõidukite üle, eskordib ja julgestab kaitseväe sh liitlaste kolonnide liikumist ning tagab kõrgendatud ohu korral kaitseväe kriitilise tähtsusega ressursi kaitset.

Foto: Eesti Kaitsevägi
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles