Arenguvestlus muutub lasteaias kohustuslikuks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Caro / Scanpix

Märtsist jõustuv koolieelsete lasteasutuste õppekava muudab arenguvestlused nii lasteaiale kui ka lapsevanemale kohustuslikuks.

Lasteaedade õppe- ja kasvatustöö eesmärk on toetada lapse positiivset enesehinnangut ja arengut, aga see on võimalik ainult koostöös lapsevanematega ja nendega suheldes, kirjutas Tallinna linnavalitsuse ajaleht Pealinn.

Lehe andmetel on enamik lasteaedu-sõimi arenguvestlusi korraldanud juba aastaid ning pigem on tavaline olukord, kus lapsevanem ei raatsi oma kallist aega arenguvestluse peale raisata - laps ju terve, tähti tunneb, nii et polegi justkui millestki rääkida.

Tallinna haridusameti alushariduse spetsialisti Imbi Viisma sõnul on aga arenguvestlus oluline eeskätt lapsevanemale. «Tegemist ei ole ju näpuviibutamisega, pigem vastupidi - enamasti räägitakse sellest, mis on hästi,» ütles ta.

Arenguvestluse käigus saab kumbki pool talle olulist infot, aga ka oma muresid ja rõõme vahetada. «Dialoog infovahendajana toimib paremini kui ühepoolselt tehtav intervjuu,» leiab Viisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles