NÄDALA KRIMI ⟩ Väidetavate hiigelpetturite krüptovarast võib osa olla maha äritud (7)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
USA võimud kahtlustavad Eesti kodanikest krüptoärimehi Sergei Potapenkot ja Ivan Turõginit krüptorahakelmuses osalemises ja rahapesus kogusummas 575 miljoni USA dollari väärtuses.
USA võimud kahtlustavad Eesti kodanikest krüptoärimehi Sergei Potapenkot ja Ivan Turõginit krüptorahakelmuses osalemises ja rahapesus kogusummas 575 miljoni USA dollari väärtuses. Foto: Artur Kuus

Tohutu suure summa, 575 miljoni dollari väljapetmises ja rahapesus kahtlustatavate ärimeeste kallitest bitcoin’ide kaevandamise seadmetest võib olla osa maha äritud, politsei kinnitusel on vähemalt arestitud seadmed siiani alles.

Postimehele laekunud info kohaselt liikus Tallinnas 24. jaanuaril ringi Leedu kodanikele kuuluv kaubaauto, mis oli pilgeni täis laaditud krüptokaevandamisseadmeid, mis olid kokku ostetud krüptoäris pettunud inimestelt. Nimelt toob krüptoraha – bitcoin’ide – «kaevandamine» hetkel kasu asemel kahju (vt lisalugu).

Leedukatele kolm seadet maha müünud mees avaldas imestust, kuidas Eestist on võimalik kalleid spetsiifilisi seadmeid ühe päevaga terve autokoormatäie kokku osta, kui neid müüaksegi reeglina kahe-kolme kaupa. Leedukad väitsid, et lõviosa seadmetest olevat kuulunud krüptoärimeestele Sergei Potapenkole ja Ivan Turõginile.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles