Vald ütles teist korda ära riigimaale loodud puhkeala hooldamisest

BNS
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees

Saaremaa vald teatas teist korda, et ei ole nõus kohalike kalurite ühingult üle võtma viis aastat tagasi Kuressaare lähedal RMK maale rajatud harrastuskalapüügi ja puhkeala hooldamist.

Vald ütles hooldamisest ära esimest korda mullu detsembri algul ja tegi seda nüüd uuesti. Saaremaa vallavalitsus arutas puhkeala küsimust taas 31. jaanuaril ning leidis, et hooldusõiguste ja -kohustuste ülevõtmisega seoses tuleb pöörduda kinnistu omaniku ehk RMK poole.

«RMK-l on üle Eesti kokku 13 puhkeala, millest üks on tervikuna Saaremaa. Vallavalitsuse ettepanek on anda taristu hoolduskohustus üle RMK-le asjaolul, et RMK-l on olemas taristu hooldamiseks vajalik oskusteave, tehnika ning personal,» märkis Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Raino Sepp valla uues vastuses.

Vastuses juhtis vald tähelepanu sellele, et Saarte Kalurite Ühingu ja RMK vahel ei ole kokku lepitud selles, et hoolduskohustuse perioodi lõppedes läheb hoolduskohustus üle Saaremaa vallale.

Kuid ka RMK ei nõustu koha hooldamist üle võtma.

«RMK andis nõusoleku projekti alusel taristu ja vaatetorni rajamiseks tingimusel, et see ei too tulevikus kaasa kohustusi RMK jaoks ja hoolduskohustuse perioodi lõppedes objekt kas likvideeritakse või antakse hoolduskohustus üle vallale,» kirjutas RMK Saaremaa metsaülem Jaan Prants.

MTÜ Saarte Kalurite Ühing soovis anda Saaremaa vallale üle 2017. aastal valminud ning lahtede vahel asuva Kallaku oja harrastuskalapüügi taristu-puhkeala ja linnuvaatlustorni hooldamisõigused- ja kohustused.

«Tulevikus oleks mõistlik algatada ala munitsipaliseerimine, kus vallal on avalike huvide osas oluliselt suuremad võimalused,» leidis MTÜ Saarte Kalurite Ühingu esindaja Hillar Lipp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles