Pevkur Nursipalust: seadust oli vaja muuta, et vältida vaidlustusi (13)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Madis Veltman

Reformierakond otsustas täna, et see riigikogu koosseis Nursipalu harjutusala laiendamiseks vajalikke seadusemuudatusi ette ei võta. Kaitseminister Hanno Pevkur (RE) nentis, et kokkuvõttes jäi lihtsalt aega väheks.

Mis tänase otsuse tingis? «Üks põhjus on, et parlamendi tööaega on jäänud äraütlemata vähe. Juba täna oleks pidanud komisjonides jõudma kokkuleppele, aga koalitsiooninõukogu toimus liiga hilja. Teine, minu jaoks kõige olulisem küsimus on see, et ma ei taha, et see oleks valimiste ajal poliitiliste vastandumiste objekt. Nursipalu on riigikaitse seisukohast ülioluline teema, debatt peab olema sisukas ja see ei tohi olla poliitilise punktivõtu koht,» rääkis Pevkur Postimehele.

Kolmas põhjus on ametkondlik. Reedel hakkas kaitseministeerium eelnõud koostama, kuid näiteks Helir-Valdor Seeder (Isamaa) nimetas selle mustandit poolikuks. Pevkur selgitas, et tekkis küsimus, kas hakkama saadakse ainult ühe sõna lisamisega või mitte. «Tundub, et meil on vaja ka planeerimisseaduses mõned täpsustused teha. Ehk seal on vaja veel ametkondlikult - eelkõige kaitse- ja rahandusministeeriumil ning keskkonnaministeeriumil - sõnastust natuke põrgatada.»

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles