Märtsis algab Tallinnas uue trammiliini ehitus (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Trammiliini ehitamisega kujundatakse Laikmaa tänav ümber nii, et sealt kaovad autod ja jalakäijad ei pea Kaubamaja ristmiku ületamiseks enam maa alla minema.
Trammiliini ehitamisega kujundatakse Laikmaa tänav ümber nii, et sealt kaovad autod ja jalakäijad ei pea Kaubamaja ristmiku ületamiseks enam maa alla minema. Foto: Sander Ilvest

Kaks päeva pärast riigikogu valimisi lüüakse Tallinna kesklinnas kopp maasse ning algab Vanasadama trammiliini ehitus.

Kuu aja pärast, 7. märtsil algab sadamat ja lennujaama ning tulevast Rail Balticu terminali ühendava trammiliini ehituse esimene järk. Ehitus läheb lahti Gonsiori ja Laikmaa tänaval, mistõttu suletakse liiklus Gonsiori tänava kesklinnast väljuval suunal Laikmaa ja Reimani tänava vahel ning Laikmaa tänaval Gonsiori tänava ja Narva maantee vahel suunaga Narva maantee poole.

Abilinnapea Vladimir Sveti (KE) sõnul ühendab uus trammiliin lennujaama sadamaga ning loob mugava ühenduse bussijaama ja Balti jaamaga. «Ent lisaks uuele trammiliinile läbib uuenduskuuri ka kogu trammiliini ulatusse jääv linnaruum. Eelkõige puudutab see Hobujaama tänavat ning Kaubamaja ristmikku, kuhu loome jalakäijatele võimalused maapealseks teeületuseks. Ühtlasi luuakse uued haljasalad, ristmikud tehakse kõigile ohutumaks ning seega muutub kogu liiklus sujuvamaks,» rääkis Svet.

Ta lisas, et nii suure ehitusega kaasnevad paratamatult ebamugavused, seda just esimestel kuudel, kui lisaks kestab veel Jõe ja Pronksi tänava remont.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles