Janar Holm nimetatakse ametisse uueks ametiajaks

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigikontrolör Janar Holm
Riigikontrolör Janar Holm Foto: Madis Veltman

Presidendi esitatud riigikogu otsuse «Janar Holmi riigikontrolöri ametisse nimetamine» eelnõuga nimetatakse Janar Holm uueks viieaastaseks perioodiks riigikontrolöriks.

Holm asus riigikontrolöri ametisse 9. aprillil 2018 ning tema volitused kestavad 8. aprillini 2023. President Alar Karis tegi mullu detsembris ettepaneku nimetada Holm riigikontrolöri ametisse ka järgmiseks viieks aastaks.

President tõi eelnõu seletuskirjas esile, et Holmil on juhtimiskogemust kokku ligi 25 aastat. «Riigikontrolöri ametis oldud aeg, vahetu ja pidev suhtlus Riigikogu, selle komisjonide ja Vabariigi Valitsusega on andnud talle väga hea arusaamise riigi toimimisest ning probleemidest. Riigikontrolli juhina on Janar Holm pidanud oluliseks otsesuhtlust erineva tasandi otsustajate ja avalikkusega, et selgitada riigi kõrgeima auditiasutuse seisukohti, ning rõhutanud vajadust probleemide teket ennetada ja riske võimalikult efektiivselt maandada,» märkis Karis. 

Eelnõu arutelul esineb ettekandega põhiseaduskomisjoni esindaja ning komisjoni ettepanekul saab kuni viieminutilise ettekandega esineda ka riigikontrolöri kandidaat.

Riigikogu liige võib igale ettekandjale esitada ühe suulise küsimuse. Pärast küsimuste-vastuste vooru toimuvad läbirääkimised, kus saavad sõna võtta fraktsioonide esindajad, ning seejärel otsustab täiskogu salajasel hääletusel riigikontrolöri nimetamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles