FOTOD ⟩ Karis kinnitas Rootsi peaministrile toetust kiireks ühinemiseks NATOga

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

President Alar Karis ütles teisipäeval Kadriorus kohtumisel Rootsi peaministri Ulf Kristerssoniga, et Eesti toetab igati Rootsi kiiret liitumist NATOga.

«NATO laienemine Läänemere põhjakaldale on nii alliansi strateegilistes kui ka kogu Läänemere piirkonna julgeoleku huvides,» sõnas Karis ja lisas, et Eesti ja Rootsi teevad tihedat koostööd kaitse- ja julgeolekuküsimustes.

Kristersson andis president Karisele ülevaate, kuidas kulgeb Rootsi NATOga liitumisprotsess.

«Eestit ja Rootsit mõtlevad ja tegutsevad sarnaselt, peame leidma viise kuidas, meid ühendavat Põhja-Balti identiteeti ja koostööd tugevdada. Meie piirkonna riikide jõupingutused on ühiselt mõjusamad siinse regionaalse julgeoleku kindlustamisel ning samuti Ukraina toetamisel nende võitluses oma vabaduse ja Venemaa agressiooniga hõivatud territooriumi tagasi võitmisel,» ütles Karis.

Karis ja Kristersson pidasid oluliseks pöörata rohkem tähelepanu haridus- ja teadussidemete tihendamisele. Aprilli algul ongi Eesti riigipeal plaanis sõita teadlaste, ettevõtjate ja kõrgkoolide rektorite delegatsiooniga Lundi ja Malmösse, kus keskseteks teemadeks on Eesti ja Rootsi koostöö edendamine teaduse, hariduse ja innovatsiooni alal.

Rootsi on praeguse aasta esimeses pooles Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles