Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia sai Jaanus Piirsalu, aasta noor ajakirjanik on Brita-Maria Alas

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Arvamusliidrite lõuna «Inimene ja sõda». Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaat Jaanus Piirsalu ja Postimehe aasta noor ajakirjanik Brita-Maria Alas.
Arvamusliidrite lõuna «Inimene ja sõda». Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaat Jaanus Piirsalu ja Postimehe aasta noor ajakirjanik Brita-Maria Alas. Foto: Tairo Lutter

Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia sai teisipäeval Postimehe ajakirjanik Jaanus Piirsalu, noore ajakirjaniku tiitli pälvis tema kolleeg Brita-Maria Alas. Postimehe arvamusliider on Jüri Reinvere. 

Postimehe aasta arvamusliider on Jüri Reinvere.
Postimehe aasta arvamusliider on Jüri Reinvere. Foto: Tairo Lutter

Postimehe arvamusliider on Jüri Reinvere, kes on rahvusvaheliselt tunnustatud helilooja, kelle teosed keskenduvad teemadele, mis kõnetavad kuulajaid just siin ja praegu. Ta mõtestab inimest, ühiskonda ja aega, ning mitte üksnes muusikavahenditega.

Pandeemia ja sõda on kallutanud arvamusruumi üha mustvalgemaks. Reinvere sügava humanistina tuletab oma esseedes meelde, et valikud ei ole kunagi nii lihtsakoelised.

Postimehe aasta noor ajakirjanik on Brita-Maria Alas.
Postimehe aasta noor ajakirjanik on Brita-Maria Alas. Foto: Tairo Lutter

Postimehe aasta noor ajakirjanik on Brita-Maria Alas. Ta paistab silma kiiruse, töövõime, julguse ja visadusega. Teda ei kohuta ka koledad krimilood – professionaalselt ja objektiivselt toob ta kurikaelte õõvastavad teod lugejate ette. 2022. aasta alguses kuulus Brita-Maria Postimehe Ukraina sõjablogi tiimi, panustades sõjasündmuste operatiivsesse kajastamisse. Aasta lõpus tõstis just tema koos kolleegidega avalikkuse tähelepanu alla siseministri katse katuseraha abil koole remontida. Nendel lugudel oli tulemus – minister kutsuti korrale.

Veebi päevatoimetaja peab olema kursis kõigi uudiste ja sündmustega, edestama konkurente ja võitma lugejaid. Noor ajakirjanik Brita-Maria Alas on kiirelt arenenud ja temast on saanud üks toimetuse kandvatest taladest.

Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaat on Jaanus Piirsalu.
Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaat on Jaanus Piirsalu. Foto: Tairo Lutter

Jaan Tõnissoni ajakirjanduspreemia laureaat on Jaanus Piirsalu. Talle ei meeldi, kui teda kiidetakse. Aga ta on seda väärt. Tal on suur roll selles, et Postimees on Ukrainas pidevalt kohal. Sõda tuli paljudele üllatusena, kuid Jaanus oli selleks valmis, juba kohapeal ja asus operatiivselt sõjasündmusi kajastama. Tal on palju kontakte, ta oskab inimestele läheneda ja neid avada, lisaks on tal hindamatu võime teha vahet tõesel ja osavasti kombineeritud valeinfol. Jaanuse vahedad reportaažid Ukraina sõjast ja inimeste kannatustest on lõiganud lugejate hinge, teiste hulgas aasta olemusloo auhinnaga pärjatud lugu 360 külaelanikust, kes veetsid 25 päeva keldris vangis.

Rindejoone lähedal on tal teine pool: ta saadab reportaažide ja intervjuude vahendusel Postimehe lugejate teadvusse sõja kogu selle koleduses. Kahju, et seda peab tegema – aitäh, Jaanus, et seda teed!

Jaan Tõnissoni meediaauhindade valimist korraldab Postimehe fond. Meediaauhindade eesmärk on Jaan Tõnissoni kui Postimehe peatoimetaja ja Eesti ühe silmapaistvama riigimehe elutöö väärtustamine ning tänapäevaste mõtlejate ja arvamusliidrite ergutamine ning ajakirjandusvaldkonna töötajate tunnustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles