Haigete kuhjumine EMOs võib leida lahenduse alles järgmisel aastal (4)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Probleemile, et inimesed saaksid õigeaegselt abi ja ei peaks tundide kaupa EMO järjekorras istuma, pole praegu õiget lahendust. 
Probleemile, et inimesed saaksid õigeaegselt abi ja ei peaks tundide kaupa EMO järjekorras istuma, pole praegu õiget lahendust. Foto: Sander Ilvest

Kiirabiautode pikad järjekorrad haiglauste taga on muutunud sagedaseks nähtuseks, ent sotsiaalministeeriumi värskes analüüsis olukorra parandamiseks töötavat lahendust välja ei pakutud.

Uuringus pakutud ideid lubatakse ellu viima hakata alles pärast arengukavade valmimist.

Sotsiaalministeeriumis tutvustati eile haiglaeelse erakorralise meditsiiniabi analüüsi, mis pakkus erakorralise meditsiini osakonna (EMO) ja kiirabi koormuse vähendamiseks välja mitmesuguseid ideid, muuhulgas valvekeskuste loomist, perearsti nõuandeliini aktiivsemat kasutamist ja inimeste harimist. Hajaasustusega piirkondades võiks tulevikus kasutada üheliikmelisi kiirabibrigaade või parameedikuid, kirjutati ministeeriumi tellitud uuringus.

Tervise- ja tööminister Peep Petersoni (SDE) sõnul alustatakse arengukavade elluviimisega järgmisel aastal pärast seda, kui juunis on valminud haiglavõrgu, esmatasandi ja erakorralise meditsiini arengukavamustandid ja need kõik on omavahel kooskõlla viidud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles