Euroopa Liit paneb paika reeglid vaenuliku propaganda keelamiseks (4)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Määrus lubab piirata vaenuliku kanali levikut, kui see kujutab liikmesriigi hinnangul ohtu avalikule korrale ja julgeolekule.
Määrus lubab piirata vaenuliku kanali levikut, kui see kujutab liikmesriigi hinnangul ohtu avalikule korrale ja julgeolekule. Foto: Sebastian Gollnow/Scanpix

Valitsus kiitis eile heaks Eesti seisukohad Euroopa meediavabaduse määruse kohta, mille eesmärk on panna kogu ühenduses paika ühtsed reeglid vaba meedia toimimiseks.

Eesti peab määruses kõige tähtsamaks seda, et see paneb paika reeglid, kuidas peaks Euroopa Liit vaenulikule mõjutustegevusele ühtselt reageerima.

Teema oli teravalt päevakorral aasta tagasi, kui Eesti lülitas välja Ukrainale kallale tunginud Venemaa telekanalid, mis õigustasid agressiivselt Ukraina suhtes toimepandavat vägivalda.

Kultuuriminister Piret Hartmani (SDE) sõnul üleeuroopaline määrus Eesti jaoks oluline sellepärast, et annab võimaluse reguleerida seda, mis toimub väljaspool Euroopa Liitu. «Meie kõige suuremaks väljakutseks on takistada Venemaa propagandakanalite jõudmist Euroopa Liitu ja tänu sellele määrusele me saame teha Euroopa-siseselt palju suuremat koostööd,» ütles Hartman.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles