Eesti inimene reisimise arvelt ei koonerda (1)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy

Eesti inimeste rännukihk pole kuhugi kadunud ja ilmselt suudavad paljud üha kallineva toidu ja toasooja kõrvalt selleks siiski raha kokku hoida. Kõige magusam aeg soojale maale lendamiseks on endiselt koolivaheajad ja aastavahetus, aga tõusuteel on ka siseturism. Suurt huvi reisimise vastu näitab ka tõsiasi, et eile alanud järjekordne turismimess Tourest tõi juba enne avamist kohale palju inimesi, ja kohale oli sõidetud üle Eesti.

Õie on koos kaaslasega messile tulnud Kuusalust, kus ta organiseerib reise seenioridele. «Meil on Kuusalus pensionäride ühing ja sel suvel tahaksime terve Eestimaa läbi sõita,» räägib ta. «Osa sihtkohti on paika pandud, aga siit püüame leida lisaks häid mõtteid ja pakkumisi. Soome huvitab meid ka. Nüüd hakkab sinna sõitma uus laev ja pilet oli väga soodne. 29 euro ja viie tunniga saab tehtud tiir Soome ja tagasi. Ega pensionärid nüüd nii vaesed ka pole!»

Eha sõnul läheb ta suvel Inglismaale, aga vaatab veel sihtkohti lisaks. «Inglismaale lähen nädalaks, see on tavaline turismireis. Siin vaatan eelkõige kohalikke pakkumisi, et suvel Eestiski ringi sõita. Vahel küll öeldakse, et Eestis on kallim puhata kui välismaal, aga mina leian, et siin on tore. Lemmikud on Pärnumaa ja saared.»

Ennast spaahotellide pakkumiste juurde sättinud Koit ütleb, et on igal aastal turismimessil käinud ja tänu siinsetele pakkumistele isegi Egiptusesse lennanud. «Ma olen Haapsalus spaas käinud ja tahan nüüd samasse hotelli tagasi minna. Praegu otsingi odavaimaid hindu. Suvel ma välismaale ei kipu, siis on Eestis ka väga ilus,» lisab mees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles