Ametnikud päästsid Jõgevamaal 46 koera

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Koer aedikus. Foto on illustratiivne!
Koer aedikus. Foto on illustratiivne! Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) teatel võtsid nad Jõgevamaa elanikult ära 46 koera, kes olid küll toidetud, ent elasid kinnises ruumis ja paljunesid kontrollimatult. 

Ameti ida regiooni juhi Lauri Kirsi sõnul ei olnud leitud koerad küll toitmata, kuid see, kuidas neid peeti, oli kaugel minimaalsest vajalikust. Amet võttis nõuetekohase pidamise üle ja asendustäitmise korras võõrandati loomad. «Need olud, kus loomad kinnises ruumis ilma piisava tähelepanuta juba pikemat aega viibisid ja ka asjaolu, et nad said takistamatult paljuneda, seadis üsna selgelt ohtu nii koerte tervise kui ka elu,» kirjeldas Kirs.

Kõik koerad on PTA kinnitusel toimetatud varjupaika, kus neile tagatakse vajalik hool. «Loomad vaadatakse veterinaari poolt üle ja neile tagatakse vajadusel ravi. Kui loomadega on vajalikud toimingud tehtud, siis saab neid loovutada uutesse kodudesse,» kinnitas Kirs.

Kirs rõhutas veel, et loomade eelmine omanik kindlasti hoolis oma loomadest, kuid ei suutnud pakkuda neile sobivat keskkonda. «Oleme hoolivad ja märkame, kui keegi ei tule oma lemmikutega enam toime. Sellisel juhul saab põllumajandus- ja toiduametit teavitada, kirjutades e-postile vihje@pta.agri.ee,» tuletas ta meelde. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles