ELU Kokaiin: vaikiv ja ohtlik kokkulepe kuulsate ja edukate seas (13)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaitseliit, Endla Teater ja politsei tervitavad Avandi ausat ülestunnistust ega nn karistusplaani näitlejale ei hau.
Kaitseliit, Endla Teater ja politsei tervitavad Avandi ausat ülestunnistust ega nn karistusplaani näitlejale ei hau. Foto: Eero Vabamägi

Tervise Arengu Instituudi senistel andmetel olid möödunud aastal surmadest 15 protsenti seotud kokaiini ja 29 protsenti amfetamiini tarvitamisega – kaks erinevat narkootikumi, millest otsitakse ühtemoodi tunnet: eufooriat. Narkomaanid pole vaid Lasnamäe trepikojas süstla otsas. Vastupidi: diiler, politsei ja teadlane kinnitavad Postimehele, et selliste ainete küüsis võib märkamatult olla igaüks: poliitik, õpetaja, ettevõtja, või nagu sel nädalal selgus, ka hinnatud näitleja Märt Avandi.

Kolmapäeval tunnistas Endla Teatris tegutsev Avandi ETV-le, et on viimased kümme aastat võidelnud kokaiinisõltuvusega. Talle toetust avaldanud koduteater ja Kaitseliit kinnitasid, et koostööd näitlejaga nad ei lõpeta. Avandi ausust tervitas ka politsei, teatades, et menetlust ei alustatud.

Lihtsasti võib jääda mulje, et «glamuurset» elustiili viljelevale kokaiiniseltskonnale näidatakse näpuga harva, võrreldes näiteks maas vedelevate fentanüülisüstalde ja värisevate narkomaanidega.

Samas leidub ka palju fänne, kes on näitlejas pettunud – ühiskond on jagunenud kaheks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles