KESKPÄEVATUND Märt Avandi on toetanud 10 aastat kuritegelikku tegevust (17)

Kuku Raadio
Copy
Keskpäevatunnis Ainar Ruussaar, Priit Hõbemägi ja Marek Strandberg
Keskpäevatunnis Ainar Ruussaar, Priit Hõbemägi ja Marek Strandberg Foto: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix Baltics

Kuku raadio «Keskpäevatunnis» leiti, et näitleja Märt Avandi on tõmmanud kriipsu peale kõigele, mis ta on teinud, kuna on 10 aastat toetanud kuritegelikku tegevust. Saates osalesid Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg.

Priit Hõbemäe sõnul andis lõppeval nädalal enim jutuainet näitleja Märt Avandi ülestunnistus «Pealtnägijas», kus ta rääkis oma kokaiinisõltuvusest. Ta juhtis tähelepanu, et reaktsioonid ühiskonnas jagunesid kaheks: ühed mõistsid hukka ja teised patsutasid Avandile õlale.

Hõbemägi tõi võrdlusena välja, et kui keegi suvaline Uudo, kes pani 20 aastat kärakat, oleks läinud mõne ajalehe toimetusse oma lugu rääkima, siis ilmselt ei oleks mitte keegi öelnud talle «tubli». Meil aga asus teater, kus Avandi töötab, kohe tema selja taha.

Ainar Ruussaar lausus, et politsei ilmselt siiski ei tea, kui palju Eestis narkootikume tarvitatakse, ning et sellest räägitakse, on hea.

Marek Strandberg väitis, et Eestis on kuni 10 000 kokaiinitarvitajat ja selle narkootikumi turumaht võib olla kuni 500 miljonit. Ta lausus, et Avandi juhtum näitab selgelt, et me ei tea, kellega igapäevaelus kokku puutume. «Avandile kaasa tunda ma küll ei suuda.»

Hõbemägi juhtis tähelepanu, et näitleja on 10 aasta jooksul löönud uimastisõltlasena kaasa ka tervisekampaaniates. Ta meenutas, et üks neist kandis sõnumit, et ütle purjuspäi ujumisele ei. «Ma ei tea, kas kokaiiniuimas ujumine on siis okei,» lausus Hõbemägi, lisades, et Avandi tõmbas kriipsu peale kõigele, mis ta on teinud.

Saates arutleti ka selle üle, miks tuli näitleja oma looga välja just nüüd. Hõbemägi avaldas arvamust, et ilmselt oli Avandi politsei vaateväljas juba mõnda aega ning ta pandi valiku ette, kas tuleb karistus või ta räägib oma loo ära.

«Avandile õlale patsutajad, kes ütlevad, et kõik on hästi, ei saa aru, et see, mida Avandi tegi, on Eesti seaduste silmis kuritegu. Teatrijuhid ja produtsendid võiksid selle siiski hukka mõista,» lausus Hõbemägi, selgitades, et Avandi on siiski 10 aastat järjest toetanud kuritegelikku tegevust.

Strandberg avaldas lootust, et ilmselt tulevad selle loo kaudu välja ka diilerid.

Veel arutleti saates Ryanairi lendude vähenemise ja Tallinna lennujaama tegevuse üle.

Ruussaar esitas küsimuse, milleks meile lennujaam, kust ei saa mitte kuhugi lennata. Ta tõi näite, et seevastu Riiast saab. Sealne lennujaam pole tema hinnangul küll nii mugav kui Tallinna oma, aga lennata saab sealt igale poole.

Strandbergi hinnangul on Tallinna lennujaamal ülihea asukoht ja ümbrus, seega on olemas kõik tingimused edukaks toimimiseks, aga kuidagi on see kõik maha mängitud.

Saates osalejad tõid esile, et Eesti riigile kuulub ka lennufirma, kelle tegevus on samuti arusaamatu.

«Keskpäevatunnis» räägiti ka Põhja-Sakala vallavanemast, kes suutis riigikogu komisjonis esinedes üllatada avalikkust arvamusega, et kohalikud omavalitsused peaksid saama kaks aastat toimetada nii, et ajakirjandus hoiaks end nende tegemistest eemale või kirjutaks ainult kiitvaid artikleid.

Strandbergi hinnangul on tegemist üsna kehva juhtumiga, mis näitab, et ühiskonnast arusaamisega ei ole kõik korras.

Hõbemägi lausus, et ei oska isegi öelda, kuhu selline inimene ümberkoolitamiseks saata tuleks.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles