Eesti päästjad Türgis turvakaalutlustel viimastel päevadel öösiti tööd teha ei saanud

BNS
Copy
Erkki Põld.
Erkki Põld. Foto: Pilt videost

Eesti päästemeeskonna staabijuhi asetäitja Erkki Põld ütles «Vikerhommikule», et olukord Türgis maavärina piirkonnas on katastroofiline, kuid turvalisuse kaalutlustel meeskond viimastel päevadel enam öösiti tööd teha ei saanud.

«Viimastel päevadel me oleme lõpetanud öösiti töötamise, sest olukord meeleheitel inimestega on väga kehvaks muutunud,» rääkis Põld.

«Nägime, kuidas tänavatel liiguvad relvastatud inimesed ja toimuvad rüüstamised. Inimesed on meeleheitel ja mõni kasutab seda ka enda huvides, on toimunud ka tulistamisi,» selgitas Põld.

«Meie ise küll ei ole ohtu sattunud, kuid turvakaalutlustel otsustasime, et öösiti enam tööd ei tee,» nentis ta.

Põllu sõnul on Eesti päästjad viimased kaks päeva töötanud Antakya linnas, mis on üle 400 000 elanikuga linn. «Siin on suured magalalinnaosad nagu meil Lasnamägi, suured korrusmajad on rusudes. Pääsenud elanikud magavad tänavatel ja põletavad sooja saamiseks rehve. On täiesti apokalüptiline tunne,» nentis ta.

«Eesti päästemissiooni vaates on kõige keerulisem seni olnud logistika ning vajalike ressursside kättesaadavus on väga piiratud. Kõige raskem on ikkagi näha, millises olukorras on kohalikud elanikud, kuivõrd meeleheitel nad on,» rääkis Põld.

Põld ütles, et pühapäeva õhtul lõpetas Eesti meeskond päästetööd ja esmaspäeval pakitakse baaslaagri varustust ja hakatakse liikuma Adana poole, kust toimub teisipäeval väljalend ning teisipäeva õhtul peaks meeskond jõudma Eestisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles