USA salateenistus avas Tallinnas piirkondliku küberkoolitusprogrammi

Andres Einmann
, Toimetas
Copy
Ameerika Ühendriikide salateenistus avas täna arvuti kohtuekspertiisi koolitusprogrammi.
Ameerika Ühendriikide salateenistus avas täna arvuti kohtuekspertiisi koolitusprogrammi. Foto: Sander Ilvest

Ameerika Ühendriikide salateenistus avas täna koostöös sisekaitseakadeemia ja Balti õiguskaitseorganitega arvuti kohtuekspertiisi koolitusprogrammi, et töötada välja uusi meetodeid küberkurjategijate uurimiseks ja nende vastutusele võtmiseks.

Programmi CFTP (Baltic Computer Forensics Training Program) eesmärk on harida, koolitada ja abistada õiguskaitsepartnereid Balti regioonis kurjategijate poolt kasutatavate uute tehnoloogiate uurimisel, digitaalsete tõendite töötlemisel ja võrku sissemurdmistele reageerimisel.

Seitse miljonit dollarit maksev viieaastane programm koolitab sadu õiguskaitseametnikke kasutama uusimaid analüüsitehnikaid ja varustama neid tipptasemel tehnoloogiaga, et pidada sammu uute ohtude ja muutuva maastikuga rahvusvahelises küberkuritegevuses. Programmi rahastab USA välisministeeriumi rahvusvaheline narko- ja õiguskaitsebüroo.

«Meil on hea meel avada see oluline küberkoolitus, mis tugevdab USA ja Eesti õiguskaitsealast partnerlust ning koostööd Balti riikides. Olen kindel, et see programm suurendab veelgi meie võimet ühiselt uurida lunavara- ja teisi küberkuritegevusi ning suurendab meie ühist turvalisust,» ütles USA suursaadik Eestis George P. Kent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles