VIDEO ⟩ Erikomisjon arutab avalikul istungil Nursipalu harjutusvälja laiendamist

Postimees
Copy

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon pidas esmaspäeval avaliku istungi, et arutada Nursipalu harjutusvälja laiendamise plaane. Istungit sai jälgida Postimehe vahendusel veebiülekandes ja see on nüüd videona järelvaadatav.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri (KE) sõnul soovib komisjon saada ülevaate Nursipalu harjutusala laiendamiseks seni tehtust, praegu käivatest töödest ning edasisest plaanidest.

«See, kuidas kaitseministeerium on harjutusvälja laiendamise ettevalmistusi seni korraldanud, on tekitanud paljudes Eesti inimestes segadust. Soovime istungil kuulda, miks ei algatatud laiendusteks eriplaneeringut, mis võimaldanuks algusest peale protsessi kaasata kõik huvigrupid ning laiendamisega vajadusel edasi minna avatult ja läbipaistvalt,» ütles ta.

Möldri sõnul on valitsuse liikmed kinnitanud, et kiirkorras ei soovita harjutusala laiendada, kuid samas on räägitud ka kiirete seadusemuudatuste vajadusest.

«Ootame ministrilt selget ülevaadet, millises ajagraafikus, mis eelarvega ja millistel õiguslikel alustel on kavas harjutusvälja laiendamisega edasi minna ning kuidas plaanitakse jõuda kokkuleppele kohalike elanikega,» märkis ta.

Erikomisjoni istungile on kutsutud kaitseminister Hanno Pevkur, kaitseinvesteeringute keskuse peadirektor Magnus-Valdemar Saar, Antsla vallavanem Avo Kirsbaum, Rõuge vallavanem Britt Vahter, Võru vallavanem Kalmer Puusepp, riigikontrolör Janar Holm ja rahandusministeeriumi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles