RMK vastu riigikohtusse: «Nende arvates on okei sinnakanti mingi kõrbesarnane tühermaa kujundada!» (15)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaal Uku külas elava Sven Kunsingu majapidamine piirneb teeäärse riigimetsaga, mida RMK tahab maha võtta.
Lääne-Virumaal Uku külas elava Sven Kunsingu majapidamine piirneb teeäärse riigimetsaga, mida RMK tahab maha võtta. Foto: Mihkel Maripuu

Kohalik elanik sõdib kohtus Riigimetsa Majandamise Keskusega (RMK), kes tahab tema kodu müra eest kaitsvat metsatukka maha võtta ega lase metsa ka ära osta.

Lääne-Virumaal Tapa-Loobu maantee lähedal elav Sven Kunsing imestas: «Mis häda neil on, viimastel aastatel on nad peaaegu kõik maha võtnud. Terve maanteeäär, seitse kilomeetrit järjest on sisuliselt kas just lageraiutud, aga tuntavalt raiutud. Tagapool on eriti massiivselt raiutud. Arvan, et RMK midagi ei kaotaks, kui see tükk võtmata jääks. Miks nad kodanikku selle 1,5 hektari lageraiega riigikohtu otsuseni kiusama peavad? Pakun, et aus vastus oleks see: nad ei saa kuskil järele anda, sest kardavad, et siis nad mattuvad kohtuasjade alla üle riigi.»

Vaidlusalune metsatukk on Kunsingu kodu ja elava liiklusega maantee vahel. «Sõjamasinad liiguvad seda teed pidi päris tihti polügoonile,» selgitas Kunsing. «Teest teisele poole plaanitakse 15 aastaks suuremat sorti liivakarjääri, mis tõstaks edasi-tagasi saalivate raskeveokitega liiklustihedust veelgi, lisaks muud kaasnevad mõjud.»

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles