Nursipalu pani ministeeriumide vahel tüliõuna veerema (3)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Nursi-Sõmerpalu tee, mis viib Nursipalu harjutusvälja juurde. Teel on liiklusmärk, mis hoiatab sõdurite eest.
Nursi-Sõmerpalu tee, mis viib Nursipalu harjutusvälja juurde. Teel on liiklusmärk, mis hoiatab sõdurite eest. Foto: Arvo Meeks

Kaitse- ja rahandusministeeriumi vahel tekkis vastasseis Nursipalu harjutusvälja laiendamise teemal: kui valitsus saab pärast seadusemuudatust kasutada kaitseministri soovitud riigikaitselist erandit, pole loota erilist ajavõitu, küll aga saab kõrvale hoida mitmete mõjude hindamisest, mis võib olla eksperdi hinnangul põhiseadusvastane.

«Hea minister, ei tasu ametnikke rünnata,» manitses riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjoni juht Tõnis Mölder (KE) üleeilsel istungil kaitseministrit Hanno Pevkurit (RE), kes reageeris turmtulega rahandusministeeriumi ruumilise planeerimise osakonna juhataja Heddy Klaseni selgitustele, et korrektse ja läbimõeldud asjaajamise korral võtab Nursipalu harjutusvälja laienduse mõjuhindamine umbes sama aja nii riigi eriplaneeringu kui riigikaitselise erandi puhul.

«Kuna harjutusvälja laiendus tuleb Natura alade peale, on vaja teha Natura mõjude eelhindamine ja tõenäoliselt ka hindamine,» selgitas Klasen. «Tulenevalt Euroopa Liidu (EL) direktiividest Natura mõjude hindamisest loobuda ei saa.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles