Presidendi abikaasa lähetuskulude hüvitamist arutab valitsus

BNS
Copy
Sirje Karisest sai uus SOS Lasteküla patroon.
Sirje Karisest sai uus SOS Lasteküla patroon. Foto: Julia Bogacheva / SOS Lasteküla

Valitsus arutab neljapäevasel istungil presidendi kantselei ettepanekut hüvitada ametisoleva presidendi abikaasa lähetuskulud ka siis, kui presidenti samal lähetusel ei viibi.

Sarnaselt presidendiga hakatakse määruse eelnõu järgi presidendi abikaasale hüvitama sõidu- ja majutuskulud ning muud lähetusega seotud kulud nagu sideteenused, kindlustus, ametlikud vastuvõtud ja kohtumised, samuti makstakse päevaraha. Määruse rakendamiseks vajalik raha on eelarves olemas.

Ajalooliselt on presidendi abikaasa heategevusliku tegevuse, patroneeritavate ürituste ja ettevõtmistega piiriülene tegevus toimunud valdavalt koos presidendiga lähetustes olles. Samas on olnud olukordi, kus seda teha ei saa ning otstarbekaks oleks kehtivat korda muuta. Muudatus annaks aluse presidendi abikaasal korraldada oma valitud tegevusvaldkonnas piiriülest suhtlemist vajadus- ja mitte võimaluspõhiselt.

President Alar Karise abikaasa Sirje Karis on patrooniks SOS Lasteküla Eesti Ühingule, Tartu Ülikooli Sihtasutusele, Sünnitusmajade Fondi Sihtasutusele, samuti on ta haridus- ja teadusministeeriumi programmi «Andekad lapsed ja noored» patroon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles