Parempoolsed said jaanuaris annetustena 159 300 eurot (1)

BNS
Copy
Rain Lõhmus.
Rain Lõhmus. Foto: Andres Haabu

Eesti noorim erakond Parempoolsed kogus jaanuaris ühe kuu vältel annetustena 159 300 eurot, suurimad annetajad olid Rain Lõhmus 50 000 euroga, Jaan Pillesaar 25 000 euroga ning Almar Proos 8500 euroga.

«Parempoolsetele tehtud annetused on usalduse ja julguse märk. Kõik annetused on ausad ja avalikud, meile annetuse teinud inimesed on nõus sellega, et nende nimed ja annetuse summad avaldatakse meie kodulehel. Ühest küljest on valimiskampaaniaks tarviliku raha kaasamine noorele erakonnale suur töö, teisalt aga kõneleb tänane pilt meie annetajate julgusest toetada põhimõtteid, millesse nad usuvad, olen selle eest tänulik,» rääkis Parempoolsete esimees Lavly Perling.

«Asjaolu, et ühele uuele erakonnale tehakse nii suures mahus annetusi, räägib sellest, et Parempoolsete sõnumid on kohale jõudnud, meie poliitikad on arusaadavad ning Eestile vajalikud, see on märk kvaliteedist, millest inimesed Eesti poliitikas puudust tunnevad ja mida nad soovivad näha riigikogu järgmises koosseisus,» märkis Parempoolsete aseesimees Kristjan Vanaselja.

Parempoolsed on maailmavaateline erakond, mis seisab inimeste vabaduse, targa ühiskonna ja majanduse ning võimalikult vähese riigipoolse sekkumise eest. Parempoolsed pidasid asutamiskoosoleku 18. augustil ning registreeriti äriregistris 6. oktoobril. Märtsikuistel valimistel osaleb erakond täisnimekirjaga. Uue erakonnana ei saa Parempoolsed ei saa riigieelarve eraldisi ning kõik vahendid laekuvad liikmete ja eraisikute annetustest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles