Kadriorg ja Reidi tee ühendatakse rattateega

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Poska-Reidi rattatee.
Poska-Reidi rattatee. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus ootab tagasisidet plaanile rajada Poska tänava ja Reidi tee vahele rattatee ning rajada valgustus Narva maantee ja Reidi tee vahelise haljasala jalgteedele.

Abilinnapea Vladimir Svet märkis, et Kadrioru pargi rattaühendus Reidi teega on juba pikalt lahendamist vajanud. «Nii Reidi tee kui ka rekonstrueerimise käigus rajatud jalgratta- ja jalgteedega Poska tänav on rattaga liikumiseks väga mugavad ning ratturite seas populaarsed kohad. Nüüd soovime välja ehitada rattatee ka nende kahe vahele, et jalgratturitel tekiks loomulik ja teistest liiklejatest eraldatud turvaline liikumiskoridor,» ütles Svet.

Kavandatav rattatee hakkab ühendama Reidi teed ja Poska tänavat ning see rajatakse praeguse jalgtee asemele. Plaanis on rajada 3 meetri laiune asfaltkattega jalgrattatee ja 2,5 meetri laiune sillutiskivikattega jalgtee.

Uue jalgrattatee eskiisiga saab tutvuda ja ettepanekuid esitada kuni 2. märtsini Tallinna veebilehel.

Projekteeritav ala hõlmab ka Narva maantee ja Poska tänava ristmikku, kuna see on mereääre ja Kadrioru vahelise rattaühenduse lahutamatu osa. Lisaks kavandatakse projektiga Narva maantee 69 kinnistul ehk Narva maantee ja Reidi tee vahelisele haljasala jalgteede valgustus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles