Narva raekoda avatakse kevadel pärast remonti külastajatele

BNS
Copy
Narva raekoda.
Narva raekoda. Foto: Liis Treimann

Narva raekoja hoone ja sellega piirneva Raekoja platsi renoveerimistööd saavad valmis märtsi lõpuks ning pärast mööbli paigaldamist hoonesse avatakse see mai lõpus külastajatele.

Raekoja hoone on plaanitud linna esindushooneks ja turismi objektiks, teatas BNS-ile Narva linnavalitsuse pressiesindaja. Tegemist on kolmekorruselise hoonega, kus on olemas ka soklikorrus. Hoone kelder on mõeldud avalikuks kasutamiseks ning on täies mahus restorani kompleksi päralt.

Esimene korrus on peamiselt ette nähtud avalikuks kasutamiseks, ehk linna elanikele ja turistidele. Juulis saab kahes saalis valmis virtuaalne näitus «Vana-Narva uus elu». Liitreaalsusega saalis pakutakse külalistele võimalus tutvuda sõjaeelse Narvaga. Üheks peamiseks ekspositsiooni füüsiliseks objektiks on 3D prinditud Vana-Narva linna mudelid seintel, mis valmistatakse Vana-Narva pabermaketi ja Narva Muuseumi maketi alusel.

Kasutades tahvelarvuteid saavad külalised infot nii sõjaeelsest linna elust tervikuna kui ka üksikute Narva hoonete ja objektide ja elanike kohta. Virtuaalreaalsusega saalis pakutakse Rootsiaegses Narvas viibimise elamust. VR-prillidega külastajad leiavad end 17. sajandil rajatud raekojas ja Raekoja platsil ning kõnnivad mööda Vana linna tänavaid.

Teine korrus on pidulike ürituste läbiviimiseks mõeldud esinduskorrus, kus on ette nähtud suur saal avalike esindusürituste jaoks, konverentsidele, abielude pidulikuks registreerimiseks, kontsertideks, etendusteks ning seminaride jaoks. Teisel korrusel asub samuti linnapea esinduskabinet, mida planeeritakse kasutada ainult linnapea pidulikeks ametlikeks vastuvõttudeks, ürituste ja pressikonverentside läbiviimiseks. Kolmas korrus on ette nähtud Narva linnavolikogu jaoks. Korruse keskmises osas on volikogu saal, kuu mahub kuni 60 inimest.

Narva raekoja hoone ja platsi rekonstrueerimise ehitusprojekti koostas Zoroaster OÜ. Raekoja platsi projekteerimistööd kooskõlastati arhitektuurkonkursi «Narva vanalinna südame arhitektuurivõistlus» ideekavandi võitja KOKO Arhitektid OÜ-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles