MEM CAFE VÕITIS KOHTUS VALITSUST Kohvikus viibimise keeld oli õigusvastane (7)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Pakasega võitlevad Elvis Braueri toetajad tegid 2021. aasta novembri lõpus MEM Cafe juures sooja saamiseks tünni lõkke.
Pakasega võitlevad Elvis Braueri toetajad tegid 2021. aasta novembri lõpus MEM Cafe juures sooja saamiseks tünni lõkke. Foto: Madis Veltman

Tallinna halduskohus rahuldas kolmapäeval Tallinnas Vana-Kalamaja tänaval kohvikut pidava OÜ MEM Kohvikud kaebuse ja leidis, et valitsuse korraldusega 2021. aasta kevadel koroonaviiruse leviku ajal kehtestatud kohviku siseruumides viibimise keeld oli õigusvastane.

MEM Cafe omanikfirma OÜ MEM Kohvikud kaebas kohtusse kaks koroonaviiruse leviku tõkestamiseks vastuvõetud valitsuse korraldust – 22. aprillil 2021 ja 6. mail 2021 vastuvõetud korraldused, mis seadsid ühiskonnale piirangud.

OÜ MEM Kohvikud palus halduskohtus tuvastada vaidlustatud korralduste õigusvastasuse osas, millega toitlustusettevõtte sisetingimustes müügi- või teenindusalal ei olnud klientidel lubatud viibida ja liikuda, välja arvatud toidu kaasa ostmiseks või kuller- ja veoteenuse osutamiseks. Vaidlusalune toitlustusasutuste tegutsemispiirang siseruumis kehtestati algselt valitsuse 9. märtsi 2021 korraldusega ja neid piiranguid pikendati hiljem järgnevate korraldustega.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles