Abilinnapea laitis Tallinna väikese ringtee plaani maha (5)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Linnaplaneerimise valdkonda juhtiv abilinnapea Madle Lippus leiab, et Tallinna väikese ringtee ehitamise plaanist tuleks loobuda, küll aga peaks tegelema ringraudtee rajamisega.
Linnaplaneerimise valdkonda juhtiv abilinnapea Madle Lippus leiab, et Tallinna väikese ringtee ehitamise plaanist tuleks loobuda, küll aga peaks tegelema ringraudtee rajamisega. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna abilinnapea Madle Lippus (SDE) tegi sel nädalal avalduse, et paarkümmend aastat susisenud Tallinna väikese ringtee ehitamise plaanist tuleks loobuda.

Liikuvusega seotud probleemide lahendamiseks tuleb riiklikul tasandil keskenduda hoopis rongi- ja bussiliikluse edendamisele – Tallinna ja lähiümbruse ühtse liinivõrgu loomisele, rongi ja bussiliikluse tihendamisele ning liinivõrgu ajakohastamisele, leidis Lippus Eesti Päevalehes avaldatud arvamusartiklis.

Seda hoolimata sellest, et Tallinna linnavalitsus on 2019. aastal allkirjastanud Tallinna väikese ringtee rajamiseks koostööleppe riigi transpordiameti (tollal maanteeamet), Rae valla ja Tallinna Lennujaamaga. Lepe on tänaseni jõus ning ringtee ehituse ettevalmistamisega tegeleb riigi transpordiamet.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles