NÄDALA PERSOON Tuul: üritan lõhkuda eituse müüri (2)

Martin Ehala
, arvamustoimetuse juht
Copy
Tuulel on kaks vastandlikku poolt. Teine neist on taustaga sulanduv loodusteadlane, kes üritab jääda varju, et uurimisobjekte häirimata vaatlusi ja üldistusi teha.
Tuulel on kaks vastandlikku poolt. Teine neist on taustaga sulanduv loodusteadlane, kes üritab jääda varju, et uurimisobjekte häirimata vaatlusi ja üldistusi teha. Foto: Kristjan Teedema

Tuul Sepp on evolutsioonibioloog, värske riigi teaduspreemia laureaat, sõnaosav teaduse populariseerija, lastekirjanik ja nelja lapsega pere ema. Tema lood loodusest aitavad mõista, et vahe meie ja teiste loomade vahel ei ole nii suur, kui oleme harjunud arvama.

Kujutage ette multikakangelast Lisa Simpsonit pidamas laval ettekannet, mis kutsub inimesi maailma parandama, samal ajal kui Springfieldi linna koorekiht saalis ei pane midagi tähele, sest on just asunud üksteisele vaagnaid ulatama, et eelrooga taldrikule tõsta.

Just sellisena mõjus evolutsioonibioloog Tuul Sepa esinemine Postimehe arvamusliidrite lõunal. Ta tundus laval väike ja tütarlapselik, pöidlad rusikasse pigistatud, püüdes leekival pilgul oma sõnumit üle kuulajate nugade ja kahvlite kõlina kohale viia. Kurb, aga tähenduslik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles