Euroopa Saunamaratonil lustis Lõuna-Eestis ligi 800 saunatajat

Postimees
Copy
Euroopa Saunamaraton.
Euroopa Saunamaraton. Foto: Egon Bogdanov

Euroopa Saunamaraton toimus sellel aastal esmakordselt kahepäevasena 17.-18.veebruaril. Soojendus toimus Tõrvas ning põhistardid toimusid Otepääl. Rajale läks kokku 154 võistkonda, läbida tuli kokku kahe päeva peale 24 erinevat saunapunkti.

Kokku läks Euroopa Saunamaratonil rajale ligi 800 võistlejat. Eestlastele lisaks oli saunamaratonil osalemas võistlejaid kaheteistkümnest riigist: Leedust, Lätist, Soomest, Jaapanist, USA-st, Inglismaalt, Katarrist, Šveitsist, Itaaliast, Hollandist, Türgist, Saksamaalt ja Norrast.

Tõrva keskväljakul saadeti meeskonnad teele mõneminutiliste intervallidega ning vallutamist ootas kuus erinäolist sauna üle terve Tõrva valla. Seal ajavõtmist ei olnud ning nii said meeskonnad läbida punkte rahulikumas tempos ning osaleda ka erinevates lisaülesannetes, mida saunad olid välja mõelnud. Lisapunkte laupäevasele põhivõistlusele andsid jääaugu külastused, vahukommide grillimine, takistusrada, lõõgastavad kümblustünnid ja tervitusjoogid.

Saunatajate vaieldamatuks lemmikuks valiti Kukula talu saun, kus osalejaid ootas ees glamuurne punane vaip ning kohale oli kutsutud DJ. Õhtu lõpetati Tõrva Veemõnulas, kus meeleolu hoidis üleval DJ Kimmo.

Otepää keskväljakul olid Euroopa Saunamaratoni põhistardid, kus meeskonnad startisid 20 kaupa 10-minutilise vaheajaga. Otepääl tuli läbida 18 erinevat saunapunkti ja teha seda meeldejäävalt ning elegantselt, sest välja anti ka auhind parima kostüümi eest. Lisapunkte sai samuti jääaukude ja kümblustünnide külastamise eest. Õhtut jäi lõpetama DJ Andi Raig.

"Rõõm on näha nii suurt hulka saunasõprasid üle kahe koroona aasta taas talvepealinnas ning usume, et andsime suure panuse Eesti sauna kultuuri tutvustamisele meie kaugelt maalt sõpradele.“ ütles Otepää Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää Vallavalitsuse spordinõunik Ago Arro.

Peaauhind, Lemmik Mees OÜ kümblustünn, loositi välja kolmekümne kiirema võistkonna seast. Peaauhinna sai naiskond Paytowatch. Auhindu anti ka kõige kiirematele ning traditsiooniliselt valiti rahva lemmiksaun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles