KAS KOROONAPIIRANGUD OLID ÕIGUSPÄRASED? Kohtud ei ole veel oma viimast sõna öelnud (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Valitsus kehtestas koroonapandeemia ajal mitmed piirangud, muu hulgas toitlustusasutustes einestamise keelu ja maskikandmise kohustuse avalikes siseruumides. Seni on piirangud jõustunud kohtuotsustes tunnistatud õiguspäraseks, kuid mööndustega. Pildil politseinikud Tartus kontrollimas piirangutest kinnipidamist.
Valitsus kehtestas koroonapandeemia ajal mitmed piirangud, muu hulgas toitlustusasutustes einestamise keelu ja maskikandmise kohustuse avalikes siseruumides. Seni on piirangud jõustunud kohtuotsustes tunnistatud õiguspäraseks, kuid mööndustega. Pildil politseinikud Tartus kontrollimas piirangutest kinnipidamist. Foto: Margus Ansu

Kohtuvaidlused koroonapandeemia ajal piirangute kehtestamise seaduslikkuse üle on praegu alles käimas ning jõustunud lahendeid on vähe, kuid seni ei ole piirangute vaidlustajad saavutanud viimases kohtuastmes valitsuse kehtestatud liikumispiiranguid ja maskikandmise kohustuse ebaseaduslikuks tunnistamist.

Laias laastus võib öelda, et kohtus on võidukad olnud vaktsineerimisest keeldunud ja seetõttu töölt vallandanud inimesed. Valitsuse kehtestatud kogu ühiskonda puudutanud piirangud on kohtud tunnistanud jõustunud lahendites õiguspäraseks, kuid seda teatud mööndustega.

Koroonapassi nõue

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles