Leekides juhil õnnestus Järvevana teel põlenud autost välja pääseda

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Õnnetus hommikusel Järvevana teel
Õnnetus hommikusel Järvevana teel Foto: Sander Saarm

Esmaspäeva hommikul kella poole kaheksa paiku märkasid kaasliiklejad Tallinnas Järvevana teel põlevat autot ning sellest veidi eemal põletada saanud juhti. 

Sotsiaalmeedias jagatud pealtnägijate kirjelduste ja piltide järgi õnnestus üleni leekides mehel põlevast autost välja pääseda, kuid auto sõitis iseseisvalt veel vähemalt sadakond meetrit edasi. 

«Ma ise olin Ülemiste Circle K tanklas, kui märkasin musta tossu, seejärel väiksemat leeki ja üritasin aru saada, mida ma õieti näen. Siis nägin üleni leekides inimest teelt välja jooksmas ning helistasin kohe kiirabisse,» kirjeldas üks pealtnägijatest, lisades, et kiirabi tuli üsna ruttu. 

Päästekeskusesse helistas ka teine pealtnägija, kes jäi Järvevana teel vastassuunas sõites ohutuledega seisma ning hakkas põlevat inimest lumega kustutama: «Mul toimus see kõik murdosasekundiga. Ilmselt oleks keegi veel läinud, aga liiklust oli piisavalt ja kõik juba nägid, et ma sain hakkama.» Kiirabiga haiglasse viidud meesterahvas oli tema hinnangul küll tõsiselt viga saanud, kuid eeldatavasti mitte eluohtlikult. 

Järvevana tee liiklus Mustamäe suunal oli sündmuse tõttu veel kella 9 paiku häiritud.

Sõiduki salong sai tugevad kahjustused.
Sõiduki salong sai tugevad kahjustused. Foto: Sander Saarm

Päästeameti kirjeldusel said nad väljakutse Järvevana teel lahtise leegiga põlevast sõidukist kell 7.37. Päästjad kustutasid põlengu kella 7.51ks ning viga saanud juht toimetati ameti kinnitusel haiglasse. 

Hüpoteese, miks auto süttis, levib mitmeid, kuid ühtegi ei ole ametlikult veel kinnitatud. Auto kapotialune kannatada igatahes ei saanud. 

Postimees eemaldas video süttinud kannatanust tema lähedaste huvides. 

Copy
Tagasi üles