GRAAFIKUD Terviseamet hoiatab: viirushaiguste hooaeg kestab

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Üle-eelmisel nädalal oli Eestis suhteliselt palju rinoviirust, mille tunnused on pigem kerged – nohu, võib-olla aevastamine, vahel on ka kurk valus. Lastel võivad lisanduda köha ja palavik.
Üle-eelmisel nädalal oli Eestis suhteliselt palju rinoviirust, mille tunnused on pigem kerged – nohu, võib-olla aevastamine, vahel on ka kurk valus. Lastel võivad lisanduda köha ja palavik. Foto: Madis Veltman

Ägedad hingamisteede nakkushaiguste juhud on viimasel ajal olnud stabiilselt languses ning seetõttu on ka haiglaravi vajajaid vähem, ent gripihooaeg pole veel kaugeltki läbi, vaid oodata võib uut haigestumiste lainet.

Viirushaigete üldarv langeb juba kuuendat nädalat järjest. Veebruari keskpaigas jäi hingamisteede nakkushaigustesse 3689 inimest nädalas – sama palju haigeid loendati viimati novembris, ainult selle vahega, et gripihaigeid leidus toona nende seas vaid üksikuid, kuid nüüd on neid sadu.

Detsembris hakkas gripp järsku inimesi haigevoodisse niitma kui vikatiga. Haigestumise tipp jäi aasta lõppu, kui detsembri viimasel nädalal tuvastati sentinel-seire ehk valimipõhise uuringu abil 1902 uut patsienti. Poolteist kuud hiljem oli see arv langenud 347ni nädalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles