EKRE andis Eesti meediaväljaannetele ja Viljar Veebelile hagihoiatuse (39)

BNS
Copy
EKRE esimees Martin Helme
EKRE esimees Martin Helme Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitab lähipäevil hagihoiatuse, millega nõuab rahvusvahelisele väljaandele Politico valeandmeid esitanud Balti kaitsekolledži teadur Viljar Veebelilt ja erakonna kohta laimu levitanud Eesti meediaväljaannetelt valeväidete ümberlükkamist ja vabanduse palumist.

Samuti nõuab erakond väljaannetelt ja isikutelt viivitamatult edasise valeväidete levitamise lõpetamist ning juba avaldatud valeväidete juurde selge teavituse lisamist, et tegemist on ebaõigete faktiväidetega.

Erakond nõuab, et valeväidete kummutamine ja vabandus peavad olema ilmunud enne riigikogu eelvalimiste algust ehk selle nädala jooksul ning samas mahus ja sama nähtavalt, kui oli esitatud laim nendes väljaannetes.

Vastasel juhul esitab erakond kõigi laimu levitanud väljaannete väljaandjate ning teiste isikute vastu hagi ebaõigete andmete ümberlükkamise, kahju tekitava käitumise lõpetamise ja kahju hüvitamise nõude.

EKRE kinnitab, et erakonnal ei ole kunagi olnud mitte mingisuguseid kontakte Wagneri eraarmee ega ühegi teise Venemaa organisatsiooniga. Vastupidised väited on sihilikult levitatav desinformatsioon, mille eesmärk on mõjutada riigikogu valimiste tulemust.

EKRE meenutas, et eelmiste riigikogu valimiste eel esitas reformierakondlase Eerik-Niiles Krossi abikaasa Mary Kross valekaebuse politseile välismaalase ründamise kohta Stroomi rannas, et alustada laimukampaaniat Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna vastu.

Kommentaarid (39)
Copy
Tagasi üles