VARA VEEL Kohus otsustas Pirita pussitaja trellide taha jätta (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy

2015. aastal Pirital juhuslikku möödujat, 20-aastast naist pussitanud Dmitri Trufanov lootis trellide tagant taaskord ennetähtaegselt tingimisi vabaks saada. Viru maakohtu tänase otsuse järgi see veel siiski ei juhtu. 

Kirju karistusregistriga Trufanov mõisteti tapmiskatse tõttu kümneks aastaks reaalselt vangi: 2015. aasta mais pussitas ta Pirital Purde ja Kase tänava ristis juhuslikku möödujat, lapsele lasteaeda järele läinud noort naist. Naine paranes, kuid kohtu hinnangul oli Trufanov tapmist siiski alustanud ja tema tahtest olenemata jäi see lõpule viimata.

«Me nägime murul lamamas noort naist, kellel tuli suust verd. Ta ütles ainult, et teda löödi noaga selga. Naisel oli vähemalt kaks noahaava, üks kaela, teine õla piirkonnas. Kiirabi oodates proovisime verejooksu salliga peatada. Naine oli läinud last lasteaiast ära tooma. Miks? Mille eest?» kirjeldas üks pealtnägija toona Postimehele

Päev hiljem peeti Trufanov kinni. 

Kohtudokumentidest nähtub, et mees õigustas inimese ründamist ärritunud olekuga. Ta olevat tuttavaga tülli läinud, pärast mida ei osanud emotsioone väljendada ning noor naine «jäi talle lihtsalt ette». Samuti kirjeldatakse, et vangistuses pole ta just eriti koostööaldis olnud ning on näiteks kategooriliselt keeldunud sotsiaalprogrammist. 

Viru maakohtu tänane otsus mees vangi jätta pole siiski veel jõustunud ning kohtuotsuse täpsemad tagamaad pole veel teada. Trufanov lootis ennetähtaegselt vabaneda ka möödunud aastal. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles