POLITICO JA EKRE Balti kaitsekolledž: saime teadur Viljar Veebeli uuringus osalemisest teada meediast (6)

Postimees
Copy
Viljar Veebel
Viljar Veebel Foto: Andres Tennus/Tartu Ülikool

Balti kaitsekolledži teadur Viljar Veebel viskas nädalavahetusel Politico vahendusel õhku väite koostööst EKRE ja Venemaa eraarmee Wagneri vahel. Veebel meedia kõnedele ei vasta, Balti kaitsekolledž aga eitab, et nad oleksid uurimuse ja järeldustega kursis olnud.

Politico kirjutas nädalavahetusel artikli, kus väitis saladokumentidele tuginedes, et Wagneri grupp ja selle juht Jevgeni Prigožin planeerisid 2019. aastal EKRE-t toetades Eesti poliitikasse sekkuda. Veebel ütles artiklis kindlas kõneviisis, et koostöö on kahe osapoole vahel tõepoolest aset leidnud, kaitsepolitseiametil aga sellekohased tõendid puuduvad.

Viimase kahe päeva jooksul ei ole Veebel vastanud ei Postimehe ega Delfi kõnedele. Küll aga avas suu Balti Kaitsekolledž.

«Dr. Viljar Veebel ei olnud pikemal perioodil, millele langes ka kõnealuse uurimuse koostamine, Balti Kaitsekolledžiga aktiivses töösuhtes,» märgiti Postimehele saadetud kommentaaris. «Balti Kaitsekolledž sai dr. Veebeli osalusest uurimuses teada meediast samal ajal ja viisil nagu laiem avalikkus, mistõttu ei ole meil võimalik ja asjakohane kommenteerida dr. Veebeli töövälist tegevust, mis meiega ei seondu. Meedias kajastatu osas palume pöörduda uurimuse avaldajate poole.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles