Ühistranspordikeskus tahab kolmes maakonnas tsoonipõhist piletit

BNS
Copy
Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, milles tutvustab oma plaani minna 1. aprillist Rapla, Lääne ja Lääne-Viru maakonnaliinidega üle tsoonipõhisele piletisüsteemile. Foto on illustratiivne.
Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, milles tutvustab oma plaani minna 1. aprillist Rapla, Lääne ja Lääne-Viru maakonnaliinidega üle tsoonipõhisele piletisüsteemile. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kirja, milles tutvustab oma plaani minna 1. aprillist Rapla, Lääne ja Lääne-Viru maakonnaliinidega üle tsoonipõhisele piletisüsteemile.

Tsoonisüsteemi rakendamisega antud maakonnaliinide kasutajatele Harju maakonnaliinidega sarnaselt võimalus kasutada perioodi- ja e-pileteid, mis on klientidele üksikust sularahapiletist kuni 50 protsenti soodsamad, selgub kirjast. Harjumaal ümardataks aga kahe tsooni sõidu hind sularahas ostes 1,9 eurolt 2 euroni.

Tsoonide üleminek lihtsustab keskuse sõnul oluliselt piletihinna arvutamist ning ühtlustab kogu korralduspiirkonna piletitoodete kasutamist. Samuti luuakse sellega võimalus teeninduse kiirendamiseks.

Samas on üleminek aga ka ajakriitiline, kuna kehtiva korra alusel ei ole 1. aprillist maakonnaliinidel ja avalikel kaugliinidel Läänemaal, Lääne-Virumaal ja Raplamaal enam võimalik pileteid müüa, sest transpordiameti poolt piletihinna arvutuseks antud mooduli hinnatabelid ei toimi ning toimimise taastamise kohta ei ole keskusele ühtegi garantiid ega tähtaega antud.

Tekkinud olukord ei võimalda keskuse sõnul sisse viia ka liinimuudatusi, sest muudatuste rakendamine sõiduplaanides kaotab juba olemasolevad hinnamaatriksid, mida ei ole võimalik enam uuesti koostada. Seetõttu tekib järk-järgult juurde liine, kus ei ole enam võimalik pileteid müüa.

Juhul, kui tsoonipõhist süsteemi ei õnnestu aasta jooksul kehtestada, prognoosib keskus piletitulu vähenemist summas 233 941 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles