Afganistanis tsiviilelanikke tapnud USA sõduril on varasemast ajuvigastus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud USA sõdur lasi 11. märtsil Kandaharis maha 16 tsiviilelanikku, kellest üheksa olid lapsed ja kolm naised
Relvastatud USA sõdur lasi 11. märtsil Kandaharis maha 16 tsiviilelanikku, kellest üheksa olid lapsed ja kolm naised Foto: SCANPIX

Möödunud nädala pühapäeval Afganistanis veresauna korraldamises kahtlustatav USA sõdur võib süüdi mõistmise korral saada surmanuhtluse.

USA kaitseministri Leon Panetta sõnul käsitletakse seda juhtumit sõjakohtus, mis võib teatud asjaoludel ka surmanuhtluse määrata, edastab mtv3.fi.

USA kindralite andmetel on afgaanidest tsiviilelanikke tapnud sõduril varasemast ajuvigastus, mille ta sai autoõnnetuses 2010. aastal Iraagis.

Sõdur sai pärast õnnetust ka psühhiaatrilist ravi.

Asjatundjate sõnul ei saa kindlalt öelda, kas tapmisel ja ajukahjustusel on seos.

Relvastatud USA sõdur lasi 11. märtsil Kandaharis maha 16 tsiviilelanikku, kellest üheksa olid lapsed ja kolm naised.

USA presidendi Barack Obama sõnul kinnitab see juhtum, et Afganistan peaks oma siseriikliku turvalisuse eest hakkama rohkem vastutama.

Obama lisas, et USA ei lahku Afganistanist kiirustades, vaid aidatakse luua seisund, et Afganistan saaks end Al-Qaeda vastu paremini kaitsta.

Valge Maja teatel USA oma Afganistani strateegiat veresauna tõttu ei muuda.

USA  viib oma väed Afganistanist ära 2014. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles