Tehisintellekti abil kodutöö kirjutajaid on pea võimatu vahele võtta (9)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
ChatGPT võib lihtsa vaevaga kirjutada küll näiteks konspekti, kuid allikakriitilisus peaks sellegipoolest säilima - tehisintellektil on kombeks mõningaid asju ise välja mõelda.
ChatGPT võib lihtsa vaevaga kirjutada küll näiteks konspekti, kuid allikakriitilisus peaks sellegipoolest säilima - tehisintellektil on kombeks mõningaid asju ise välja mõelda. Foto: Madis Veltman

Kuidas toimida tehisintellekti läbimurde tingimustes, mil ei pruugi alati aru saada, kas näiteks essee on kirjutanud üliõpilane või ChatGPT programm? Riigi ega kõrgkoolide tasandil asjakohast regulatsiooni või head tava seni veel ei ole. 

Tallinna Ülikooli (TLÜ) kultuuriandmete analüüsi teadur Andres Karjus leidis, et praegune tehisintellekti hiilgeaeg on andnud hea võimaluse mõtlemaks läbi, kuidas koos eksisteerida. Et regulatsiooni või head tava ChatGPT kasutamiseks ei ole, tuli kuskilt otsast pihta hakata, mistõttu hakkas Karjus alles möödunud nädalal õppejõude sel teemal koolitama. Peagi on plaanis kaasata ka üldhariduskoolide õpetajad.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles