Läheneva "parim enne" kuupäevaga toitu saab pakiautomaati tellida

Eveliis Vaaks
Copy
Joosep Kaljula (paremal) ja Oliver Sebastian Lamp pakuvad Sumena vahendusel soodsa hinnaga toidu- ja tarbekaupu, mis on kas ületanud või ületamas parim enne kuupäeva.
Joosep Kaljula (paremal) ja Oliver Sebastian Lamp pakuvad Sumena vahendusel soodsa hinnaga toidu- ja tarbekaupu, mis on kas ületanud või ületamas parim enne kuupäeva. Foto: Erakogu

ResQ Club ja Sumena on kaks ettevõtet, kes on asunud võitlusesse toiduraiskamisega. Kui ResQ Club võimaldab äpi kaudu leida ja päästa päeva jooksul müümata jäänud toitu, siis Sumena poest saab soetada soodsa hinnaga toidu- ja tarbekaupu, mis on kas ületanud või ületamas parim enne kuupäeva.

Sumena tegevjuhi Joosep Kaljula sõnul loodi Sumena suure töö ja toetavate inimeste abiga. „Nähes toidukaupade hinnakasvu poodides ja mõistes, et osa sellest visatakse lihtsalt minema, tuligi mõte pakkuda võimalust realiseerida need tooted hea hinnaga,” rääkis ta.

Soodne toit pakiautomaati

Sumena peamine eesmärk on vähendada toiduraiskamist ning pakkuda inimestele soodsa hinnaga toidu- ja tarbekaupu. E-poest on võimalik tellida kaupa üle Eesti, soetatud kraam toimetatakse kliendi valitud pakiautomaati või kulleriga koju kätte. „Avasime hiljuti meie esimese füüsilise poe Balti jaama turul, kus saab parim enne kuupäeva ületanud tooteid ka oma silmaga näha,” kõneles Kaljula.

Tulevikuplaan näeb ette tiimi ja müügi kasvatamist. Soovitakse laiendada füüsiliste poodide võrgustikku ja võtta sihiks välisturud. Koostööpartnerite tagasiside on olnud väga hea, sest ettevõte aitab neil laojääke realiseerida.

Kaljula usub, et üheskoos suudetakse toiduraiskamist palju vähendada. „Samuti on meie lisaväärtus soodsad hinnad,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles