Siseministeeriumi kuldteenetemärgi sai Arnold Sinisalu

Postimees
Copy
Lauri Läänemets ja Arnold Sinisalu
Lauri Läänemets ja Arnold Sinisalu Foto: Siseministeerium

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) ja siseministeeriumi kantsler Tarmo Miilits andsid täna pidulikul Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud aktusel üle iseministeeriumi teenetemärgid. Aumärkidega avaldati tunnustust ja tänu pikaajalise panuse eest Eesti siseturvalisusesse.

Läänemets tänas teenetemärkide saajaid, rõhutades nende olulist panust Eesti siseturvalisuse tagamisel. «See aasta on meile meenutanud, et iseseisvus pole iseenesestmõistetav. Riigi iseseisvuse tagab selle sisu – hoitud õiguskord ning elanike turvatunne,» rääkis minister. 

«Nagu on suutnud Ukraina riigina toimida vaatamata aasta kestnud sõjategevusele, on nii kriisis kui rahuajal ka Eesti kindlustunde eelduseks siseturvalisus, millesse panustavad kõik alustades esmareageerijatest ja lõpetades taustajõududega ministeeriumis ja selle allasutustes. Täna on mul au tänada ja tunnustada inimesi, kes on andnud olulise panuse Eesti riigi julgeolekusse ja siseturvalisusesse,» ütles Läänemets ja lisas, et tänapäeval pole riigi siseturvalisus pelgalt siseküsimus.

«Mitmed teenetemärkide saajatest on selle välja teeninud just tööga meie siseturvalisuse nimel väljaspool meie riigipiire, tehes meie seisukohad ja vajadused kuuldavaks, luues sildu ja partnerlussuhteid. Siseturvalisuse tagamisel on rahvusvahelised kontaktid, koostöö ja infovahetus asendamatud,» rõhutas Läänemets.

Siseministeeriumi kõrgeima tunnustuse, kuldteenetemärgi, pälvis oma pikaajaliste teenete ja suure panuse eest kaitsepolitseiameti arendamisel rahvusvaheliselt ja riiklikult tunnustatud asutuseks Arnold Sinisalu. Sinisalu on juhtinud kaitsepolitseiametit alates 2013. aastast. Tema ametiaeg lõpeb 15. juunil.

Siseministeeriumi hõbeteenetemärgi pälvisid suure panuse eest Ukraina toetamisel ja abistamisel Eesti Vabariigi suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk, Eesti ja Ukraina kahepoolsete suhete edendamise eest politsei- ja piirivalveameti arendusosakonna nõunik Tarmo Kohv, vankumatu Eesti ja siseministeeriumi huvide edendamise eest Euroopa Liidu tasandil Eesti alaline esindaja Euroopa Liidu juures Aivo Orav, siseministeeriumi eelarve täpse ja korrektse juhtimise eest siseministeeriumi rahandusosakonna juhataja Mairi Tonsiver ja seadusliku rände valdkonna põhjaliku arendamise eest siseministeeriumi piirivalve ja rändepoliitika osakonna nõunik Jana Laane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles