Ukraina saadab Eestisse vaatamiseks sõjasaagiks langenud Vene tanki (6)

Copy
Purustatud Vene tankid väljanäitusel Kiievis.
Purustatud Vene tankid väljanäitusel Kiievis. Foto: Sergei Supinsky / AFP

Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov teatas ühismeedias, et sõja aastapäeva puhul saadetakse Balti riikidesse ja Saksamaale eksponaadina sõjasaagiks langenud Vene tankid. Eestis saab tanki alates 25. veebruarist näha Tallinnas Vabaduse väljakul.

«See peaks olema ka signaal venelastele. Euroopas näevad nad oma tõelist palet lähedalt. Mis varem tekitas täielikku hirmu, tekitab nüüd sagedamini vastikust ja põlgust. Aina rohkem eurooplasi on veendunud, et Venemaad saab ja tuleb lahinguväljal lüüa. Ja parem on seda teha Ukrainas, et hiljem ei pea te vaenlast oma maja lähedal peatama,» märkis Reznikov.

Rus.Postimehe andmetel saabub Eestisse Vene tank T-72, mille Ukraina armee alistas mullu 22. märtsil Kiievi lähistel lahingutes. Kaitseministeeriumi meedianõunik Eleka Rugam-Rebane sõnas Rus.Postimehele, et tanki on võimalik näha Tallinnas Vabaduse väljakul 25. veebruarist 2. märtsini. Eksponaadi lähedusse paigaldatakse infostendid nii eesti, vene, ukraina kui ka inglise keeles. Rugam-Rebane rõhutas, et ühtegi agressioonisümbolit tankil ei eksponeerita.

Ministeeriumi nõunik ei teadnud veel öelda, millistes teistes Eesti linnades tanki näha saab, sest läbirääkimised kohalike omavalitsustega veel käivad.

Suvel korraldati esimesed sellised näitused Poolas ja Tšehhis. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles