Kohus ei rahuldanud Varro Vooglaiu kaebust koroonapiirangute vastu (2)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Varro Vooglaid on vaidlustanud koroonapiiranguid kohtus, samuti korraldanud piirangute vastu meeleavaldusi.
Varro Vooglaid on vaidlustanud koroonapiiranguid kohtus, samuti korraldanud piirangute vastu meeleavaldusi. Foto: Madis Veltman

Tallinna halduskohus jättis tänase otsusega rahuldamata Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) eestvedaja Varro Vooglaiu kaebuse, milles ta taotles valitsuse 2021. aasta korraldusega spordiüritustele kehtestatud piirangute tunnistamist õigusvastaseks.

Valitsus kehtestas 23. augustil 2021 koroonaviiruse leviku tõkestamiseks piirangud, muu hulgas spordi- ja liikumisüritustele. Sisetingimustes tohtis valitsuse korralduse järgi korraldada spordiüritusi kuni 6000 ja välitingimustes kuni 12 000 inimesele. Sisetingimustes pidid lisaks olema tagatud inimeste hajutatus ja desinfitseerimisvahendite olemasolu.

Halduskohus märkis, et valitsus kohaldas korralduse andmisel muu hulgas nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse (NETS) paragrahve, mille põhiseaduspärasuse küsimust hindas riigikohus 31. oktoobri 2022 lahendiga ning neid ei saanud põhiseadusvastaseks pidada. Halduskohus leidis, et valitsus lähtus talle antud volitustest ning pädevusest, mis oli põhiseadusega kooskõlas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles