Valga alaealiste komisjoni ees seisid vargad ja koolikohustuse mittetäitjad

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus
Vargus Foto: SCANPIX

Jaanuarikuu alaealiste komisjoni ees seisis Valgas kokku neli alaealist, kutsutud oli kaks poissi ja kolm tüdrukut, kellest üks laps aga kohale ei ilmunud, peamiseks komisjoni ette kutsumise põhjuseks olid vargused ja koolikohustuse mittetäitmine.

Kui alaealiste komisjon tegeleb 7-18-aastaste laste seaduserikkumistega, siis sel korral komisjonile vastust andma kutsutute hulgas väga noori lapsi ei olnud, üks laps oli 13-aastane,  kolm 14-aastased ja üks 16-aastane, vahendas Valga maavalitsuse pressiesindaja.

Alaealiste komisjoni sekretäri, Jaanika Kästi andmeil jäi üks alaealistest komisjoni tulemata. Komisjonile on teada mittetulemise põhjused, seega loeti puudumine põhjendatuks.

Kõigile noortele seaduserikkujatele kohaldati hoiatused, lisaks sellele suunati kolm alaealist vestlusele karjäärinõustajaga, kahele vargusega vahele jäänud lapsele määrati mõjuvahendina üldkasulikke töid 15 ja 20 tunni ulatuses ning üks koolikohustuste mittetäitja suunati psühholoogi vestlusele.

Ühe lapse osas tegi komisjon eestkosteasutusele ettepaneku pöörduda kohtusse nõudega alaealise äravõtmiseks vanematelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles