Biden peab virtuaalse tippkohtumise G7 juhtide ja Zelenskõiga

BNS
Copy
Ukraina tankistid Bahmuti lähedal.
Ukraina tankistid Bahmuti lähedal. Foto: MARKO DJURICA/Scanpix

USA president Joe Biden peab reedel virtuaalse kohtumise teiste maailma arenenud tööstusriikide ühenduse G7 riikide ehk Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani, Suurbritannia liidritega, edastas uudistekanal Unian telekanali CNN informatsiooni.

Telekanali andmetel teatas Valge Maja pressiesindaja Karine Jean-Pierre, et kohtumisel osaleb ka Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

«Eesmärk on jätkata jõupingutuste koordineerimist Ukraina toetamiseks ja Venemaa sõja eest vastutusele võtmiseks,» sõnas Jean-Pierre.

«Aasta tagasi tuli ühendus kokku vaid mõne tunni pärast Vene tankide sisenemist Ukrainasse, et panna Putin ja tema käsilased agressiooni eest maksma. Tegime koostööd, et pakkuda Ukrainale vajalikku julgeoleku-, majandus- ja eelarve-, humanitaar- ja energiaabi. Ühendusest G7 on saanud ankur meie tugevas ja ühtses vastuses Venemaale. Reedel arutavad riigijuhid, kuidas me jätkame Ukraina toetamist ning jätkame surve suurendamist Putinile ja kõigile neile, kes tema agressioonile kaasa aitavad,» rääkis Karine Jean-Pierre.

Valge Maja pressiesindaja kiitis eraldi G7 eesistujariiki Jaapanit, kes andis täiendavalt 5,5 miljardit dollarit majandusabi. Jean-Pierre sõnul on tegemist kindla liitlasega püüdlustes Ukrainat aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles