Anneli Ammase hea ajakirjanduse preemiat jagavad tänavu Erik Gamzejev ja Erik Kalda

Georgi Beltadze
, Eesti uudiste toimetuse juhataja
Copy
Üle 30 aasta Ida-Virumaal eestluse ja sõltumatu ajakirjanduse eest seisnud Põhjaranniku ajakirjanikud Erik Kalda ja Erik Gamzejev.
Üle 30 aasta Ida-Virumaal eestluse ja sõltumatu ajakirjanduse eest seisnud Põhjaranniku ajakirjanikud Erik Kalda ja Erik Gamzejev. Foto: Matti Kämarä / Põhjarannik

Põhjaranniku ajakirjanikud Erik Gamzejev ja Erik Kalda pälvivad tänavu maakondades töötavate ajakirjanike tunnustamiseks mõeldud Anneli Ammase hea ajakirjanduse preemia.

Gamzejev on Ida-Virumaa suurima meediaväljaande Põhjarannik peatoimetaja ja Kalda lehe tegevtoimetaja.

Gamzejev ja Kalda saavad preemia väljaandjate sõnul pärjatud seepärast, et nende juhitud Põhjarannik on koos selle venekeelse sõsarlehega Severnoje Poberežje Eesti üks parimaid maakonnalehti, millel on kindel kodanikupositsioon nii Ida-Virumaa looduse kui ka kodanikkonna ja eestluse asjus. 

Preemia väljaandjad juhivad tähelepanu, et Gamzejevi ja Kalda tööl on veel üks laiem mõõde, nimelt Ida-Virumaal eestikeelse ja -meelse ajakirjanduse elushoidmine.

«Ilma Erikuteta oleks Ida-Virumaa hoopis vaesem,» sedastas auhinna asutajatest Rein Sikk.

«Meie ei ole mõelnud, et lehe tegemine oleks missioon. Oleme ise siit pärit ja püüame teha oma lugejatele asjalikku, huvitavat ja mitmekülgset ajalehte nii hästi, kui oskame ja jaksame ning turuolud võimaldavad,» kommenteeris Gamzejev.

«Tahame eelkõige teha head ajakirjandust, sest Eesti üks suuremaid maakondi väärib seda, et siinsetel inimestel oleks võimalikult hea ülevaade oma kodukandis toimuvast ja nad oskaksid kriitiliselt hinnata ka seda, mida teeb kohalik võim. Minu meelest on meie ajaleht ka üks olulisi Ida-Virumaa identiteedi ja kogukonnatunde kujundajaid. Me naudime seda, mida teeme, sest Ida-Virumaa on nii põnev kant, et suudab ka palju näinud ajakirjanikke ikka ja jälle üllatada,» lisas Kalda.

Erik Gamzejev ja Erik Kalda 1992. aasta veebruaris tegemas ETVs saadet «Provintsipäevik».
Erik Gamzejev ja Erik Kalda 1992. aasta veebruaris tegemas ETVs saadet «Provintsipäevik». Foto: ekraanitõmmis

Kalda töötab Põhjarannikus 1989. aastast, Gamzejev 1992. aastast. Mõlemad on lõpetanud Tartu Ülikoolis ajakirjandusosakonna.

Preemia võitjad kuulutati välja täna Läänemaal Uuemõisa mõisas.

Anneli Ammase hea ajakirjanduse preemia väljaandjate soov on väärtustada head kohalikku ajakirjandust.

Preemia asutati 2019. aastal lahkunud ajakirjaniku Anneli Ammase mälestuseks, kes tänavu saanuks 61-aastaseks.

Anneli Ammase preemia ellukutsujad on tema sõbrad Enno Tammer, Risto Berendson, Urmet Kook, Kärt Anvelt, Kai Kalamees, Tuuli Koch, Piret Tali, Riste Uuesoo, Jaanus Piirsalu, Peeter Tali, Rein Sikk, Ivar Soopan ja Epp Alatalu.

Anneli Ammase hea ajakirjanduse preemia varasemad laureaadid on Ülle Harju Lõunalehes, Aime Jõgi Tartu Postimehes ning Urmas Lauri Lääne Elus ja Hiiu Lehes tehtud silmapaistva ajakirjandusliku töö eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles