Vabariigi aastapäeva kontsertetenduse lavastaja jälgis oma meistriteost nii lava tagant kui teleekraanilt

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Tänavuse Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud kontsertetenduse kunstiline juht ja lavastaja Renate Keerd ütles, et teda valdas peale etenduse lõpp vaid tänulikkuse emotsioon. 

«Ma olen lihtsalt tänulik kõikidele näitlejatele, etendajatele, aristidele,» sõnas lavastaja, kes ise jälgis kontsertetendust nii lava tagant kui ka teleekraani vahendusel.  

Keerd nentis, et vajab veel rahunemisaega enne kui objektiivselt suudab toimunut kirjeldada ja hinnata. Siiski rõõmustas ta selle üle, et kontsert oli kulgenud täpselt nii nagu pidi ning lavale jõudis ühtne tervik. «Muusikaline pool ja lavastuslik pool käivad minu jaoks koos,» kirjeldas Keerd ning lisas, et taotles sümbiootilise terviku tekkimist.

Kuidas valmib aga aastapäeva kontsertetendus? Lavastaja sõnul algab kõik eeltööst, mida osalejad enne oma peas tegema peavad. Seejärel toimusid eraldi proovid muusikute ja näitlejate jaoks.

Ilmselt oli nii mõnegi inimese jaoks üllatus, et kontserdi avas Märt Avandi, kes on meediapildis olnud oma avameelse ülestunnistusega kokaiinisõltuvusest. Lavastajal Avandi osas ühtegi kõhklust aga ei tekkinud. «Märt sai kutsutud siia kunstilistel kaalutlustel ja mul ei tekkinud selle osas ühtegi küsimust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles