EESTI VABARIIK 105 Suupistetega võlusid vastuvõtu külalisi nii tippkokad kui ka kokaõpilased

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Ettevalmistused Tallinnas Estonia teatrimajas aset leidnud presidendi vastuvõtu külaliste suupistete valmistamiseks algasid juba paar päeva enne sündmust ning kokkade armeed juhtinud presidendi kantselei peakokal Taigo Lepikul venisid tööpäevad päris pikaks.

Tänu korralikule eeltööle sujus vabariigi aastapäeval kõik tõrgeteta ja Estoniasse jõudnud külalisi ootasid rikkalikud suupistevaagnad. Kuna kokad rõhusid maitseelamusele, mitte presidendi vastuvõtule kutsutute kõhtude täis söötmisele, olid suupisted väikesed.

Vägesid juhatanud Lepik rääkis, et vabariigi aastapäeva hommikul ta väga vara tööpäeva alustama ei pidanudki, päev algas hommikul üheksa paiku. «Hommikul oli veel rahulik, eelnevad päevad olid pisut pikendatud,» lausus Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles