Sisekaitseakadeemiat hakkab juhtima Kuno Tammearu

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

 
Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.  Foto: Madis Veltman

Sisekaitseakadeemia rektorina asub juunist tööle päästeameti senine juht Kuno Tammearu, kes valiti välja seitsme kandidaadi seast. 

Tammearu sõnul motiveeris teda Sisekaitseakadeemia rektoriks kandideerima just akadeemia tähtis roll siseturvalisuse tagamisel. «Sisekaitseakadeemia tagab meie valdkonnale kõige olulisema: missioonitundega ja hästi koolitatud järelkasvu meie töötajatele ning teadus- ja arendustegevuse, et oskaksime tulevikku vaadates teha õigeid otsuseid ja valida õiged strateegiad,» ütles Tammearu.

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) õnnitles uut rektorit, öeldes, et Sisekaitseakadeemia saab omale kahtlemata väärilise juhi: «Sisekaitseakadeemia koolitab spetsialiste, kes tagavad meie turvatunnet ja õiguskorda igapäevaselt – olgu rahuajal või kriisis. Neil inimestel peab lisaks heale tehnilisele väljaõppele olema kõrgelt arenenud missiooni- ja moraalitunne, mistõttu olid mu ootused Sisekaitseakadeemiale järgmist juhti otsides väga kõrged. Kuno Tammearul on julged sihid ning tema kogemust ja teadmisi arvestades pole mul kahtlust, et ta suudab need ka realiseerida ning juhina inspireerida ja motiveerida, koondades enda taha terve koolipere,» märkis Läänemets.

«Soovin uuele rektorile edu ja pealehakkamist. Olen kindel, et Kuno on õige mees õigel kohal. Ühtlasi tänan kõiki väärikaid kandidaate, kes mõtlesid Sisekaitseakadeemia tuleviku osas kaasa ning oma kandidatuuri üles seadsid. Tänu teile oli konkurss tihe ja sisukas,» ütles Läänemets.

Täna algas ka dokumentide vastuvõtt Sisekaitseakadeemiasse sisseastumiseks, nii et Kuno Tammearu kutsus kõiki oma karjäärivalikuid läbimõtlevaid inimesi kaaluma tuleviku sidumist Sisekaitseakadeemia ja siseturvalisuse valdkonnaga.

Tammearu on 2013. aastast päästeameti peadirektor ning tema teine ametiaeg lõpeb 1. aprillil 2023. Varem on ta töötanud päästeametis peadirektori asetäitja ja päästevaldkonna juhina.

Tammearu on lõpetanud Sisekaitseakadeemia, omandanud magistrikraadi haldusjuhtimises Tallinna Tehnikaülikoolis ja Tartu Ülikoolis magistrikraadi ettevõtte strateegilise juhtimise valdkonnas.

Kuno Tammearu on Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi ja Eesti Punase Risti II klassi teenetemärgi kavaler ning talle on antud päästeenistuse suur kuldrist.

Sisekaitseakadeemia rektori konkursil osales seitse kandidaati, kellest kahe lõppvooru jõudnud kandidaadiga viidi läbi ka avalik debatt. Kandidaatide hulgast tegi eelvaliku komisjon, kuhu kuulusid siseministeeriumi kantsler ja asekantslerid ning haridus- ja teadusministeeriumi, rahandusministeeriumi ja justiitsministeeriumi asekantslerid. Lõpliku kandidaadi valis välja ja kinnitas ametisse siseminister.

Sisekaitseakadeemia endine rektor pani ameti maha mullu novembri alguses, kui ilmnes, et hooletu kontrolli tõttu läks koolist kaduma mitu tulirelva. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles