Lilledega või ilma? Vabaduse väljaku tanki juures läks noorte vahel sõneluseks (36)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Inimesed toovad Tallinnas Vabaduse väljakule paigaldatud Vene tanki juurde lilli.
Inimesed toovad Tallinnas Vabaduse väljakule paigaldatud Vene tanki juurde lilli. Foto: Telegrami kanal "Meelelahutuslik Eesti"

Tallinnas Vabaduse väljakule muuseumieksponaadina toodud tanki juures tekkis esmaspäeva õhtul tüli noorte vahel, kellel olid erinevad arusaamad küsimuses, kas sõjamasinale on paslik lilli tuua või mitte.

Postimehele laekunud vihje kohaselt toimus Vabaduse väljakul kahe eesti keelt ja vene keelt kõneleva noore vahel kaklus. Väidetavalt eelnes kaklusele olukord, kus paar inimest tõid tanki juurde lilli, mis aga eesti keelt kõnelevate isikute poolt ära koristati.

Politsei teatel leidis kella 18 paiku aset küll vahejuhtum, kuid kakluse asemel piirdus see sõnelusega. «Konflikt sai alguse sellest, et kaks inimest asetasid tanki juurde lilled ja seal läheduses viibinud kolm inimest võtsid need tanki juurest ära,» rääkis Postimehele Ida-Harju politseijaoskonna välijuht Ilja Samoilov.

«Patrulli saabudes osa tanki ümber olnud noori lahkus. Politseinikud vestlesid kohale jäänud noortega ja olukord laabus,» märkis Samoilov, kinnitades, et taolistest juhtumistest pole rohkem politseile teatatud.

Rus.Postimees kirjutas pühapäeval, et Vabaduse väljakule paigaldatud hävinud Vene tanki T-72 juurde hakati lilli viima. Tankile lilli asetanud inimesed ütlesid, et soovisid andestuspäeval väljendada leina ning pole rahul, et valvurid viivad nende toodud lilled kohe ära.

Ootamatust aktsioonist andis teada Telegrami kanali «Meelelahutuslik Eesti» autor. Aktsioon tekitas rahulolematust Ukraina pagulastes, aga ka kohalikus eestikeelses elanikkonnas.

Tankile lilli asetanud inimesed ütlesid, et soovisid andestuspäeval väljendada leina ning pole rahul, et valvurid viivad nende toodud lilled kohe ära.

Ukraina kaitsjate purustatud Vene tank T-72 on mõeldud Eesti sõjamuuseumisse eksponaadiks. Purustatud tank sümboliseerib Ukraina rahva ja sõdurite kangelaslikkust ja Eesti ning teiste lääneriikide abi olulisust Ukraina kaitsmisel, ent ka Vene agressori sõjapidamist ja mentaliteeti 21. sajandil.

Tank toodi Vabaduse väljakule 25. veebruaril ning jääb sinna kõigile vaatamiseks kuni 2. märtsini. Enne tanki jõudmist Viimsisse sõjamuuseumisse soovib kaitseministeerium seda eksponeerida ka Rakveres, Jõhvis, Narvas, Tartus, Võrus, Viljandis ja Pärnus.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles