Veresauna toimumispaigas rünnati Afganistani valitsusdelegatsiooni

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene meeleavaldus vastuseks eilsele veresaunale Kandaharis toimus täna hommikul Ida-Afganistanis Jalalabadis.
Esimene meeleavaldus vastuseks eilsele veresaunale Kandaharis toimus täna hommikul Ida-Afganistanis Jalalabadis. Foto: SCANPIX

Kohas, kus USA sõdur eile 16 afgaani tsiviilisikut tappis, ründasid relvastatud isikud täna Afganistani oma ametnike delegatsiooni, vigastades vähemalt üht politseinikku, teatab uudisteagentuur AFP.


Tule alla sattunud delegatsioonis oli muuseas ka kaks president Hamid Karzai venda. «Nende vastu toimus distantsilt relvarünnak ning tulistamine jätkus umbes kümme minutit,» kirjeldas kohalik reporter Panjwayi piirkonnast AFP-le.

«Kuulid sadasid meie suunas nagu vihm,» lisas teine pealtnägija.

Ka Briti uudistekanalile BBC kinnitati, et kohalike liidrite ja hõimupealikega kohtuma tulnud delegatsiooni pihta avati mitmest suunast tuli, millele omakorda vastasid tulega valitsuse esindajaid turvavad Afganistani julgeolekujõud. Intsident leidis aset ajal, kui delegatsioon osales palvusel.

Rünnak Lõuna-Afganistanis Kandahari provintsis leidis aset vaid mõned tunnid pärast tudengite meeleavaldust Jalalabadis, kus vastuseks USA sõduri korraldatud veresaunale tuldi tänavatele karjuma «Surm Ameerikale» ja «Surm Obamale».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles