Seaduse lünk: halli passiga riigivaenlast ei kohusta miski Eestist lahkuma

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Öise Vahtkonna liikme, määratlemata kodakondsusega Sergei Tšaulini väljasaatmine läks õnnelikult: ta oli nõus vabatahtlikult Venemaale minema.
Öise Vahtkonna liikme, määratlemata kodakondsusega Sergei Tšaulini väljasaatmine läks õnnelikult: ta oli nõus vabatahtlikult Venemaale minema. Foto: Madis Veltman

Paar nädalat tagasi tühistas politsei- ja piirivalveamet kaitsepolitseiameti ettepanekul määratlemata kodakondsusega ehk halli passiga Vene propagandisti Sergei Tšaulini pikaajalise elamisloa. Juriidiliselt oli tegu pehmelt öeldes keeruka juhtumiga.

Nii siseministeerium kui kapo kinnitavad mõlemad, et elamisloa tühistamise järel oli Tšaulin nõus vabatahtlikult Venemaale lahkuma. «Tšaulinit ei saadetud välja, ta tegi ise valiku Venemaale minna,» lausus siseministeeriumi piirivalve- ja rändepoliitika osakonna juhataja Janek Mägi. 

Sarnaseid juhtumeid, kus hallipassikodaniku pikaajalise elaniku elamisluba kehtetuks tunnistatakse, on viimase 10 aasta jooksul olnud 30 korral. Seda ikka põhjusel, et isik kujutab ohtu avalikule korrale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles